Dünyanın En Lezzetli Fındığı
Dünyanın En Lezzetli Fındığı
Fındık; insanlık tarihinin en eski gıdaları arasında yerini almayı başarmıştır. Günümüzde de Giresun fındığı başta olmak üzere tüm dünyada sevilerek tüketilmektedir. Dünya üzerinde tüketilen fındığın %70’inin ülkemizde yetiştirildiğini düşünecek olursak, Heredot ve Çin kaynaklarında da adı geçen Pontus Yemişinin aynı popülerliğini günümüzde de koruduğunu söyleyebiliriz.
Tarihi kaynaklara baktığımız zaman fındığın; milattan önce on bin yılından itibaren insanlar tarafından tüketildiğini görmekteyiz. Çin kaynaklarında ise; milattan önce iki binli yıllarda adını duyuyoruz. Bu durum Karadeniz’den Asya’ya hatta Batı Avrupa’ya kadar çok geniş bir coğrafyada tüketildiğini göstermektedir. Pek çok gezgin bu lezzetli yemişin Karadeniz’in doğusunda üretildiğini notlarına almıştır. Yıllar geçse de popülerliğini kaybetmeyen bu lezzetli yemişin hala ilgi gördüğünü söylemek yanlış olmayacaktır.
Peki ama dünyanın en lezzetli fındığı nerede üretilmektedir?
Hiç şüphesiz fındığın lezzetini toprak yapısı ve iklim doğrudan etkilemektedir. Son yıllarda Meksika başta olmak üzere pek çok ülkede fındık üretim denemeleri yapılıyor olsa da Giresun fındığının lezzetini tutan bir alternatifi olmadığı herkesçe bilinmektedir. Dünyanın en lezzetli fındığı bu ününü Karadeniz’in iklimine, doğasına ve çalışkan insanına borçludur.
Altun Gıda olarak:
Sofralarınıza ulaşmasını sağladığımız dünyanın en lezzetli fındıklarının katkısız bir şekilde özenle seçilip, elenip, paketlenmesini sağlıyoruz. Ürün seçeneklerimiz arasında kavrulmuş fındık, kabuklu fındık, fındık unu ve fındık ezmesi bulunmaktadır.
Biz “fındıkta altın marka” olmak için çıktığımız bu yolda, kaliteden ödün vermeden dünyanın en lezzetli fındığını bahçeden sofraya ulaştırmaya devam ediyoruz.