Fındıklı Çukur Kurabiye Tarifi
Fındıklı kurabiye denilince akla hep içi fındıklı kurabiye gelse de bu tarife bayılacaksınız.Hele de dünyanın en lezzetli fındığı olan Tirebolu Fındık Bahçem Fındıkları ile yapılınca lezzetine lezzet katacak.
Fındıklı kurabiyenin çukur olmasının en güzel yanı çukur kısmı istediğimiz şekilde doldurabilmek.
Hamurdan bezeler aldıktan sonra ortasını parmağımızla çukur yapıp etrafını önce yumurta beyazına sonra pirinç fındıklara(fındık bahçem) batırıyoruz.Pişirdikten sonra da ortasını çikolata,çilek sos veya karamel ile dolduruyoruz.
Kurabiyeler piştikten sonra ortadaki çukur kısım kabarmış olursa,fırından çıktığı an henüz sıcakken elimizle hafifçe bastırıp çukur oluşturabiliriz.
FINDIKLI KURABİYE MALZEMELERİ
- 125 gram tereyağ(oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tuz
FINDIKLI KURABİYENİN ETRAFINI BULAMAK İÇİN
- 1 tane yumurta beyazı
- Altun Gıda Fındık Bahçem Kalın Kıyılmış Pirinç Fındık
FINDIKLI ÇUKUR KURABİYE NASIL YAPILIR
Oda sıcaklığındaki tereyağ bir kaba alınır ve ezilir.Şeker eklenip spatula ile karıştırılır.Yumurta eklenip karıştırılarak yedirilir.
Ayrı bir kapta un,vanilya,kabartma tozu ve bir tutam tuz karıştırılır.
Unlu karışım elenerek yumurtalı karışıma eklenir,iyice karıştırılır.
Kıvam alınca yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde bezeler alınır.
Her bir bezenin ortasına baş parmakla bastırılıp hafifçe oyulur.Etrafı önce yumurta akına daha sonrada fındık bahçem pirinç fındıklarına batırılır.
Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında altları renk alana kadar 18-20 dakika pişirilir.
Çilekli sosu kendiniz yapmak isterseniz;
ÇİLEKLİ SOS İÇİN MALZEMELER
- 250 gram çilek
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
ÇİLEKLİ SOS NASIL YAPILIR
Yıkanıp temizlenen çilekler rondodan geçirilir. Sos tavasına toz şeker,nişasta ve rondodan geçirilen çilekler eklenir,karıştırılır ve pişirilir.Kıvam alınca vanilya eklenir.
AFİYET OLSUN…